Friday, December 31, 2010

2011



Happy 2011...




yang benar
chromatin yasir
(ZzZZZzzZZz....azam baru)

Thursday, December 30, 2010

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

Tuesday, December 28, 2010

Wedding shoot.

Ini adalah antara shoot wedding yang aku rasa antara "the best" . Shoot ini adalah di ambil dari shoot wedding sri dan syafiq. Gambar ni aku ambil ketika pengantin perempuan turun dari kereta sampai ke masjid Abu Bakar , Johor Bahru. So that's all folks. keh keh keh keh..!!!


yang benar
chromatin yasir
(hehehehehehe)

Monday, December 27, 2010

selsema



hang kejap!


soluble...!!!

ZzZZzzZZZZZ


yang benar
chromatin yasir
(ZzzZZzzZz)

Saturday, December 25, 2010

what is that!! coming to you 2011



2011........coming to you!


yang benar
chromatinyasir
(secret is secret)

love lips and strawbery



new artwork from me.



regards
chromatin yasir
(strawbery, strawbery and strawbery)

Thursday, December 23, 2010

movie review



*picture taken from google

Sorry and loop, Aku lama tak update blog. Sebab lately ni agak busy dengan upcoming project for 2011. Tengah bersakit mencari sumber kewangan untuk upcoming project 2011. So sesiapa yang tiba-tiba check kat bank tu ade ringgit Malaysia 1 Juta. Lepas tu tak tau macam mana nak cambah kan sambil mendapat pengalaman susah senang. Leh jumpa aku. Tau saya nak ajar macam mana. Ops...!! gua bukan bisnes MLM ke cari downline ni. Senang je cara aku. Nak senang usaha , takda benda leh datang bergolek sambil meniarap depan korang. Campak duit sengih pastu bercambah. Bagi aku takda istilah itu. Org main saham pun berusaha, sakit kepala nak jual ke nak simpan saham tu. Chop!!! melalut pulak.

So beberapa hari lepas dan minggu lepas, Aku akhirnya berjumpa waktu lapang untuk aku habis kan bersama sayang aku dan rakan-rakan aku lepas tu. So in this post. Aku review 2 movie yang aku telah menonton. Both of this movie aku tunggu kan lah. Especially Tron Legacy. Macam nak gila tunggu dia keluar wayang. Confirm lah tengok 3d. Legasi mesti di teruskan. Memang aku suka tron. Sebab aku suka lighting effect dan paling best motor dia. *kalau dapat motor camtu kan best, tak yah susah fikir pasal parking. Ok so review for Tron Legacy memang tidak dapat di sangkal 5/5 star aku bagi. Jangan tanya reason, memang aku minat cerita ni. Dari zaman kevin fynn aku dan minat. hahaha. Kali ni sam fynn menyambung legasi bapak dia plak. Awek dia jangan di sangkal lagi. Olivia wilde terbaik wooo.....style rambut dia buat aku jatuh cinta tu. erk!! kang ada jugak aku kene cubit dengan awek aku. lightcycle dia kali ni lagi heaven! plus plak dengan kereta concept design terbaik! adoi!! tapi yang paling penting. Motor sam flynn pakai in real world, Ducati monster 1000 pastu pakai fleda lamp plak. Mana aku tak menggeletat tengok. So all in Tron Legacy terbaik dari ladang!

Ok cerita seterusnya. Director aku salute ni. Mamat Khalid. Kali ni return dengan Hantu Kak limah Balik Rumah. Masih kekal hero lama...alip wa ya.!!! awie!! terbaik juga cerita kali ini. Cuma ada babak-babak yang membuat aku pikior!! siot btol lah!! hehehehe!! lawak yang lite tapi berbisa. Bagi aku Mamat Khalid dia genius sebab dia power gunakan persekitaran. Kalau korang tengok movie dia. Dia olah pada tempat yang sama dan character in tak banyak berubah. Bagi aku dia faham dan mengerti kehendak dan kemahuan penonton. Serius aku cakap kebanyakkan korang pergi tonton movie ni sebab korang nak rasa macam mana funny zombie kampung pisang continue lagi kan. Dia pandai dan bijak maintain funny cerita tu. Dia bijak mengolah keadaan suspen untuk ditukar menjadi keadaan yang kelakar. Penceritaan character mengunakan loghat@telo perak. Menjadi walaupun kadang-kadang ada yang keras sket lah. Biasa lah. Story turn yang agak sakit hati juga sebab korang mati-mati ingat kak limah tu hantu tapi penyudahnya. Orang sakit mental. Moral value yang di sampaikan agak pedih juga. Bagi aku dia bijak dan dia cuba untuk ubah persepsi pemikiran masyarakat Malaysia ni jadi lebih baik. So review star chro untuk movie ini adalah. jeng jeng jeng 4/5 star. Good work tuan director Mamat Khalid. Teman pikior awok akan datang. Awok akan buat movie lagih besh lagi! teman sokong awok!



cecite!! cecite!!



yang benar
chromatin yasir
(cecite!! cecite!!....teman tengoh cite lah ni)

Monday, December 13, 2010

in the making



in the making.....

pengsan jap!

ZzZzZZzZZ.....


yang benar
chromatin yasir
(ZzZZz...............)

coming soon 2011


2011....... secret is about to revealed. Time to face the world. !! come on!!...


shhuuussshhh!!! (it's a secret)




yang benar
chromatin yasir
(shusshhh...!!!!)

Thursday, December 9, 2010

sedang tersekat dengan kerja.


So....sorry kalau aku agak lambat update. Sebab sekarang aku sedang busy dengan kerja dan upcoming project aku bersama mista leoconostocworm and bard k. heafy. Insya Allah ade rezeki kami akan launching project secara berperingkat. So 2 - 3 hari lepas ni aku dah laksanakan 1 tugasan shoot untuk montage video picture pre engaged. Encik zack dan bakal isteri. So video montage akan siap tak lama lagi. nantikan!!!....so pada korang. Aku akan upload di vimeo untuk korang tontan tapi selepas official launching video tu di majlis perkahwinan mereka k. hehehehe...





yang benar
chromatinyasir
(sedang main buaian waktu dan kerja)