Friday, July 30, 2010

with the small brain come with small responsibility


digital graphic by chromatinyasir


got inspiration from travis price artwork


Ramai yang ragu-ragu dengan aku boleh ke aku wat design. bukan aku tak nak uploads di blog or facebook. mungkin lack of confident kot! so bile aku dah confident dan ni artwork aku yang aku rase aku confident nak uploads. Thanks to mr maman sebab tak sia-sia aku melepak sambil berguru ngan kau untuk ingat kan blek skill-skill. thanks bro!



yang benar
chromatinyasir
(with small brain come with small responsibility) hehehe

Monday, July 26, 2010

kehidupan dan perjalanan

*gambar ketika aku shoot di bukit bintang bersama-sama kawan-kawan sifoo.com

Kehidupan..??? apa yang aku tahu tentang kehidupan. Perjalanan..??? kehidupan dan perjalanan atau perjalanan kehidupan. 2 perkataan yang membawa maksud yang berbeza bila kita terbalikkan sahaja. Dunia..!! aku senyum bila aku katakan aku masih bernafas dan boleh untuk fikiran apa yang aku mahu lakukan esok. Perjalanan hidup hanya akan berhenti bila kau hembuskan nafas kau terakhir di dunia. Ada orang yang meratapi nasib setiap hari dan tidak mahu berubah. Percaya aku mahu berubah setiap hari. Untuk aku jadi lebih baik esok hari. Kenapa kau lupakan yang semalam. Semalam adalah sejarah untuk kau jadi lebih baik untuk hari ini dan esok. Setiap manusia dah tertulis dari azali lagi perjalanan hidup nya. Cuma kita tidak dapat merasainya dan mengetahui. Itu rahsia Yang Maha Esa. Dia lebih mengetahui segalanya. Mungkin malam ni aku agak emosi. Entah hidup aku cara aku. Kerana aku berfikir dari setiap penjuru apa yang aku lihat. Bukan aku fikir apa yang aku lihat sahaja. Tidak normal nya aku. Ini adalah aku!!!





yang benar
chromatinyasir
(cuba melihat dunia dari setiap segi kehidupan)

Sunday, July 25, 2010

district re-launch..!!


24/7/2010 - district re-launch ..

nice party!! so to district. gud luck n have a good bisnes!! gua mmg syok dpt lepak kt sane!!






yang benar
chromatinyasir
(xde idea nk update blog)

Friday, July 23, 2010

secret


video

gua tak tau kenapa gua minat lagu ni. Lagu ni mcam cerite pasal gua. Terasa macam real je! memang lagu ni the best. Semua orang ade rahsia sendiri. ni gua sertakan lirik :-

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
Til' all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My god, amazing how we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve
And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, All my secrets away

Thursday, July 22, 2010

Aku atau kau

Kalau aku cakap aku adalah aku,
apa yang buat kau berbeza dengan aku,
aku bisa berkata-kata,
kau juga bisa berbicara,
kalau aku tahu apa itu cinta,
kau juga pernah merasa apa itu cinta,
kalau aku merasa apa itu kehidupan,
kau juga pernah melalui kehidupan,
aku lalui keperitan,
tapi kau lalui kesenangan,
aku jerit bila kehidupan menyakiti ku,
tapi kau menangis kerana kau sakit di sakiti,
mungkin aku atau kau,
pernah merasa apa itu perbezaan,
duduk diam,
lihat keliling mu,
pandang dengan mata hatimu,
kita ada persamaan,
kita ada perbezaan,
yang penting,
aku atau kau,
makhluk tuhan yang maha esa,





yang benar
chromatinyasir
(sambil layan kepala ngantok)
03.51 a.m


cara gua , hidup gua

Start ari ni. bile gua rasa nak update gua akan tulis ikut cara gua. sorry kalau cara gua menulis ade lebih kurang cam blog2 yang gua baca contohnye http://hilangpunca.com ( ni blog paling best dan rare bagi gua) http://hapacrita.blogspot.com ( gua gelak guling2 bile baca blog ni ) dan mcm2 lagi!!
mungkin sebab gua relealise cara kita adalah imej kita!! gua bukan jenis bermuka-muka nak menulis secara kaber2.!! memang ini cara gua , cara anak Johor Bahru di besarkan! ( except for the gua Lu tu..mmg gua jenis ckp aku kau @ gua lu ) hehehehe....




yang benar
chromatinyasir
(cara gua , hidup gua )

Jonker street Melaka


Melaka bandaraya bersejarah!!


salah 1 gamba patung gua amek masa kat kedai antik!! sengeh!!

gua ingat ni dulu port diorang terbit surat khabar kot!! gua nak usha masok tapi tutup!! chebai!!


t-shirt yang bagi aku sangat rare!! aku usha mintak dia jual kat aku. dia sengeh sambil kata "ini tatak juai punye ma!!"...gua hampa beb!!


the very great art artist aku jumpe di Jonker street!! let go all the city life just to do the art!!
ni baru rare bagi aku. Dia tgh lukis t-shirt pagoda mampus cun sambil minum tiger beer!! hehehehe


gua jalan-jalan gua jumpe ni!! gua shoot gamba lah



Sungai Melaka! nyaris gua tak terjun tiruk kat sini!! air dia nampak cam best plak!!

Hari selasa yang lalu, gua saje je ikut kakak angkat gua gi deal bisnes kat melake. Bisnes jual kuih raya. Tapi gua tak amek port. Sebab bukan inline gua nak jual kuih raya macam makcik-makcik kat ofis mak gua tu. geng-geng tapawere. Sambil jual sambil gosip pasal drama kat tv3 pukul 6.30 tu. Gua pun pelik macam mana diorang leh tak miss drama macam tu. Tapi memang syok layan drama-drama macam tu ( shit gua dah melalut ) ok back to bisnes. Pas deal bisnes tu diorang ajak jalan-jalan kat jonker street melaka. Memang gua tunggu saat tu. Gua tgk Camera kat dalam beg ni dah rebel nak shoot gamba. Tak reti nak sabar punya camera. Bagi gua lah Jonker street is a street for art things. Tak tau lah gua rasa je. Walaupun dapat jalan-jalan kejap je! gua dah rasa true habis! syok owh!! next time gua nak return!! gua nak shoot puas-puas!! sabar erk camera!! lek dulu!! hehehehehe!!



yang benar
chromatinyasir
(gua syok gile)


Monday, July 5, 2010

pancaroba

susah nak hidup, tapi kene teruskan jugak, masih bernafas dalam lumpur ni. ish2 ape yang perlu aku buat erk?? pening aku nak fikir ni. cari kerja lah!!



yang tengah pening kepala,
chromatinyasir
(cari kerja, cari kerja)